Daan Zf op TU Eindhoven

Image

Gastspreker op de TU Eindhoven Daniella Zwaaf

Woensdag 14 september jl.  sprakt Daan Zf,  gastspreker van Na de Oorlog, over ‘A holocaust survivor’s story’ in het kader van het Studium Generale.
Haar persoonlijke verhaal heeft zij verwerkt in deze lezing, die in het Engels werd gegeven. Deze was gratis toegankelijk, zowel voor studenten als het algemene publiek. Daar werd ook driftig gebruik van gemaakt. Niet alleen uit Nederland, maar ook uit België, woonden ruim 120 belangstellenden deze lezing bij. De reacties waren emotioneel: "Ik heb nooit geweten hoe lang een genocide doorwerkt".

Daan vertelt hoe haar Opa Abraham zorgt voor een onderduikplek voor een groot deel van haar familie in Achterveld. Hij vergeet zijn papieren en wordt bij terugkomst in zijn woonplaats Amsterdam opgepakt door de nazi's. Na verhoor wordt hij doorgestuurd naar Westerbork om uiteindelijk Auschwitz te overleven. Bij terugkomst wordt hij niet met open armen ontvangen ... Maar gelukkig hebben zijn vrouw en dochter Martha de onderduik overleefd!

Deze lezing is een samenwerking tussen Liberation 040, een studentenorganisatie die sinds 2018 jaarlijks de bevrijdingsdag van Eindhoven viert op 18 september en de Studium Generale van de Technische Universiteit Eindhoven.

Op de hoogte blijven?

Vul hier uw gegevens in en ontvang onze nieuwsbrieven

  Na de Oorlog

  Ook actief op social media

  Contact

  info@nadeoorlog.nl
  085-2500281
  06-39762378

  NL95 INGB 0102 0329 98 t.n.v. stichting Na de Oorlog