Project Name

Martijn Docters

onderduik - concentratiekamp

Duur: 60 minuten
Regio: Nuenen, Noord-Brabant
Vrijwilligersvergoeding:€35,00 incl. €10,00 korting st. De Grootste Familie Helpt (reiskosten €0,19 p/k)
Instellingen: n.o.t.k

De meedogenloze moord op Edo en Lexje Hornemann geeft een beeld over ontmenselijking van de joden en triggert de emotie en de verbeelding van leerlingen

De broertjes Edo en Lexje en hun moeder Bets duiken onder aan het begin van de oorlog, maar worden door diverse mensen toch overgehaald om naar Kamp Vught te gaan waar hun vader inmiddels zit. De broertjes komen in Auschwitz terecht om daar hun ouders te verliezen en vervolgens in Neuengamme in Duitsland te worden geïnfecteerd met tbc. Tegen het einde van de oorlog worden Edo en Lexje genadeloos opgehangen. Dit heeft een enorme impact gehad op een klein deel van de familie, die de oorlog heeft overleefd. En wat gebeurde er specifiek met deze nazi's na de oorlog, die aan deze moord hebben meegewerkt?

Martijn wil de dilemma's in het verhaal bespreekbaar maken. Dat zal hij doen door het ontwerpen van een installatie, een mobiele escape room. Hierbij kunnen de leerlingen via diverse dillema's in het verhaal de consequenties van hun keuzes ondervinden na de gastles.

Subsidietraject gestart.

Nieuwsbrief

  • icoon_youtube wit
  • icoon_twitter wit
  • icoon_facebook wit
  • icoon_linkedin wit

NA DE OORLOG      info@nadeoorlog.nl   Tel: 085-2500281 / 06-39762378 

Bestuur

Voorzitter: S. Voogt

Penningmeester: I. Vijzelman

Secretaris: J. Vincent

Raadgevers:

J. Cohen

© 2020 NA DE OORLOG