Lion Tokkie geeft theatervoorstelling in Oostzaan

Image

Lion Tokkie geeft theatervoorstelling in Oostzaan

Op donderdag 27 oktober vertelt Lion Tokkie in theater de Kunstgreep in Oostzaan over het leven in Joodse werkkampen in Nederland. Tijdens de voorstelling zal Lion met persoonlijke verhalen van slachtoffers, zoals die van zijn vader, deze vooralsnog onbekende geschiedenis duiden.

Namens Na de Oorlog staat Lion vaak met zijn gastles voor een klas vol met kinderen. Dat het klaslokaal nu ingeruild wordt voor het podium in een theater is hem daarentegen ook niet vreemd. Lion deelt zijn kennis over de werkkampen en Holocaust graag met anderen. Sterker nog, je zou kunnen stellen dat hij het als zijn persoonlijke missie ziet om hierover te blijven vertellen. Zo blijft het niet alleen bij spreken, hij heeft ook de tentoonstelling ‘Tewerkgesteld in het Amsterdamse Bos – Joodse werkkampen in en rond Amsterdam 1941-1944’ georganiseerd die tot en met 22 juli 2022 te zien was bij het Amsterdamse Bos.

“Begrip is nodig”, vertelt Lion aan RTV Oost. Eerder heeft hij dezelfde voorstelling gegeven in Hardenberg, waar het Joodse werkkamp Molengoot gevestigd was. Zijn familie, zoals zijn vader, hebben de gruwelen van de kampen overleefd en zijn teruggekomen. Het leed dat plaats heeft gevonden, blijft echter voortbestaan. Lion draagt dit leed, en velen met hem. Dat zal generaties lang blijven aanhouden.

De voorstelling is bedoeld voor diegenen die graag willen weten hoe de Jodenvervolging in Nederland plaats heeft gevonden. Met uitzondering voor kinderen onder de 12 jaar in verband met de beelden die getoond worden m.b.t. de werkkampen.

Geïnteresseerd geraakt? Kaartjes kunnen via deze link gekocht worden.

Zie voor meer informatie: https://dewortelvangras.nl/ | http://www.dekunstgreep.nl

Op de hoogte blijven?

Vul hier uw gegevens in en ontvang onze nieuwsbrieven

  Na de Oorlog

  Ook actief op social media

  Contact

  info@nadeoorlog.nl
  085-2500281
  06-39762378

  NL95 INGB 0102 0329 98 t.n.v. stichting Na de Oorlog