visual-live-online-gastlessen-wit.jpg

LIVE ONLINE GASTLES: Coronaproof!

Kun je een persoonlijk verhaal ook door middel van videobellen overbrengen? Ja, maar niet in de originele vorm van een fysieke gastles.

We hebben daarvoor een nieuw onderwijskundig concept ontwikkeld, waarbij wij de studio zijn ingegaan om delen uit de gastles op te nemen en te monteren. Om zo de emotie invoelbaar te maken en de verbeelding te triggeren. Dat alles afgewisseld met live vertellen, foto's, documenten, authentieke films en veel interactie met leerlingen in de vorm van dilemma's, open en gesloten vragen enz.

Kortom: een organisch geheel! En dit wordt heel goed ontvangen. We hebben afgelopen schooljaar ruim 50 live online gastlessen gegeven.

Je kunt een live online gastles aanvragen van Daniella Zwaaf, Lion Tokkie en Judith Goudsmit.

 

Met dank aan Fonds 1818 en het VSBfonds.

Evaluatie van Ryan Asscheman

Agnesschool  in IJsselstein

 

"En wat was het indrukwekkend. Een mooi en goed opgebouwd verhaal met mooie filmpjes en foto's. (bijv. het filmpje waarin Daniella het dilemma uitspeelt als Bram Zwaaf voorstelt om hun dochter mee te geven aan andere mensen). En Daniella, ik heb het je na afloop al even gezegd, wat was het indrukwekkend en heftig. Bij tijd en wijle was ik zelfs geroerd door jouw verhaal en hetgeen jij hebt laten zien. Zo goed verteld! Ik voelde soms de tranen al opkomen, dat zeg ik je eerlijk. Ook bij een jongen achterin de klas zag ik emoties. Je hebt de kinderen en mij echt geraakt en meegenomen in je verhaal. Ik zag het aan de gezichten van de kinderen hoe dit verhaal bij hen binnenkwam. Ze gaan dit echt niet meer vergeten hoor!

 

Ik was in de voorgaande weken wel een beetje sceptisch over het online vertellen van zo'n verhaal. Dat kan nooit goed overkomen, dacht ik. Ik wilde liever de fysieke aanwezigheid van de verteller. Dat is volgens mij een noodzaak bij dit soort verhalen. Nu was het uiteindelijk toch online en ik moet toegeven dat het me alles meeviel. Ja, ook online was het verhaal, zoals ik al zei, indringend en emotioneel. Nogmaals dank voor je verhaal Daniella."

Nieuwsbrief

  • icoon_youtube wit
  • icoon_twitter wit
  • icoon_facebook wit
  • icoon_linkedin wit

NA DE OORLOG      info@nadeoorlog.nl   Tel: 085-2500281 / 06-39762378 

Bestuur

Voorzitter: S. Voogt

Penningmeester: I. Vijzelman

Secretaris: J. Vincent

Raadgevers:

J. Cohen

© 2020 NA DE OORLOG