Image

Live online gastles

Kun je een persoonlijk verhaal over de Holocaust door middel van een digitale les overbrengen?

Ja, maar niet in de originele vorm van een fysieke gastles.

We hebben daarvoor een nieuw onderwijskundig concept ontwikkeld, waarbij wij zowel de studio zijn ingegaan als naar locaties in Nederland en daarbuiten, waar het verhaal zich heeft afgespeeld. Daardoor voegen we een extra dimensie van de locatie toe aan de gastles en triggeren die verbeelding.

Een concept waarbij live vertellen wordt afgewisseld met (authentieke) films, foto's en veel interactie met leerlingen in de vorm van dilemma's, open en gesloten vragen enz.

Kortom: een organisch geheel!

Een Live Online Gastles wordt altijd voorafgegaan door een techniekcheck in de week voorafgaand aan de gastles. Een webcam boven het digibord is gewenst.

Je kunt een live online gastles aanvragen van Daniella Zwaaf, Lion Tokkie, Judith Goudsmit, Yasmin Richards en David Goudsmit.

Met dank aan

En wat was het indrukwekkend. Een mooi en goed opgebouwd verhaal met mooie filmpjes en foto's. (bijv. het filmpje waarin Daniella het dilemma uitspeelt als Bram Zwaaf voorstelt om hun dochter mee te geven aan andere mensen). En Daniella, ik heb het je na afloop al even gezegd, wat was het indrukwekkend en heftig. Bij tijd en wijle was ik zelfs geroerd door jouw verhaal en hetgeen jij hebt laten zien. Zo goed verteld! Ik voelde soms de tranen al opkomen, dat zeg ik je eerlijk. Ook bij een jongen achterin de klas zag ik emoties. Je hebt de kinderen en mij echt geraakt en meegenomen in je verhaal. Ik zag het aan de gezichten van de kinderen hoe dit verhaal bij hen binnenkwam. Ze gaan dit echt niet meer vergeten hoor!

Ik was in de voorgaande weken wel een beetje sceptisch over het online vertellen van zo'n verhaal. Dat kan nooit goed overkomen, dacht ik. Ik wilde liever de fysieke aanwezigheid van de verteller. Dat is volgens mij een noodzaak bij dit soort verhalen. Nu was het uiteindelijk toch online en ik moet toegeven dat het me alles meeviel. Ja, ook online was het verhaal, zoals ik al zei, indringend en emotioneel. Nogmaals dank voor je verhaal Daniella.

Evaluatie van Ryan Asscheman, Agnesschool in IJsselstein

Op de hoogte blijven?

Vul hier uw gegevens in en ontvang onze nieuwsbrieven

  Na de Oorlog

  Ook actief op social media

  Contact

  info@nadeoorlog.nl
  085-2500281
  06-39762378

  NL95 INGB 0102 0329 98 t.n.v. stichting Na de Oorlog