visual-live-online-gastlessen-wit.jpg

LIVE ONLINE GASTLES: Coronaproof!

Kun je een persoonlijk verhaal over de Holocaust door middel van een digitale les overbrengen?

Ja, maar niet in de originele vorm van een fysieke gastles.

We hebben daarvoor een nieuw onderwijskundig concept ontwikkeld, waarbij wij zowel de studio zijn ingegaan als naar locaties in Nederland en daarbuiten, waar het verhaal zich heeft afgespeeld. Hierdoor triggeren we de verbeelding en ontstaat empathie.

Een concept waarbij live vertellen wordt afgewisseld met (authentieke) films, foto's en veel interactie met leerlingen in de vorm van dilemma's, open en gesloten vragen enz.

Kortom: een organisch geheel!

Je kunt een live online gastles aanvragen van Daniella Zwaaf, Lion TokkieJudith Goudsmit, Yasmin Richards en David Goudsmit.

 

Met dank aan Fonds 1818 en het VSBfonds.

Evaluatie van Ryan Asscheman

Agnesschool  in IJsselstein

 

"En wat was het indrukwekkend. Een mooi en goed opgebouwd verhaal met mooie filmpjes en foto's. (bijv. het filmpje waarin Daniella het dilemma uitspeelt als Bram Zwaaf voorstelt om hun dochter mee te geven aan andere mensen). En Daniella, ik heb het je na afloop al even gezegd, wat was het indrukwekkend en heftig. Bij tijd en wijle was ik zelfs geroerd door jouw verhaal en hetgeen jij hebt laten zien. Zo goed verteld! Ik voelde soms de tranen al opkomen, dat zeg ik je eerlijk. Ook bij een jongen achterin de klas zag ik emoties. Je hebt de kinderen en mij echt geraakt en meegenomen in je verhaal. Ik zag het aan de gezichten van de kinderen hoe dit verhaal bij hen binnenkwam. Ze gaan dit echt niet meer vergeten hoor!

 

Ik was in de voorgaande weken wel een beetje sceptisch over het online vertellen van zo'n verhaal. Dat kan nooit goed overkomen, dacht ik. Ik wilde liever de fysieke aanwezigheid van de verteller. Dat is volgens mij een noodzaak bij dit soort verhalen. Nu was het uiteindelijk toch online en ik moet toegeven dat het me alles meeviel. Ja, ook online was het verhaal, zoals ik al zei, indringend en emotioneel. Nogmaals dank voor je verhaal Daniella."