Onderwijsminister Dennis Wiersma woont nog een gastles van Na de Oorlog bij!

Image

Onderwijsminister Dennis Wiersma woont nog een gastles van Na de Oorlog bij!

Een maand geleden woonde Onderwijsminister Dennis Wiersma twee gastlessen van ons op het Comenius Lyceum in Amsterdam bij. Dit beviel hem dermate goed, dat een bezoek aan een derde gastles niet uit kon blijven. Gisteren, donderdag 20 april, bezocht hij zijn derde gastles bij ons die aan groep 8 van de OBS Anne Frank in Leiden werd gegeven.

Het onderwijs over antisemitisme, discriminatie en uitsluiting moet verbeterd worden. Op zowel basis- als middelbare scholen is er werk aan de winkel. En daar komen wij als stichting bij kijken. Na twee lessen op het middelbaar onderwijs te hebben bijgewoond, was het nu tijd voor Wiersma om het persoonlijke verhaal op het basisonderwijs te ervaren.

Esther Karsch-Spiro vertelt in haar gastles over het intrigerende en verdrietige verhaal van haar vader en grootouders. Zowel de leerlingen als de minister werden (wederom) gegrepen door de manier waarop Esther de Tweede Wereldoorlog bespreekbaar maakt. Want Esther deelt niet alleen haar persoonlijke familieverhaal, maar zorgt er ook voor dat de kinderen met haar en elkaar in gesprek gaan over racisme en polarisatie.

“Heel waardevol wat zij (Esther) doet. (…) het komt aan, dat boeit en dat vergeet je je leven lang niet meer”, spreekt Wiersma uit tijdens een item op ‘Nieuws en Co’ op NPO Radio 1. In dit item wordt uitgebreid stilgestaan bij de noodzaak om onderwijs over antisemitisme en discriminatie te verbeteren – hetgeen waar wij ons voor inzetten. Daarentegen kunnen wij nog niet alle scholen bedienen, maar het streven is er wel om alle scholieren in de toekomst te bereiken. En met de ervaringen die de minister nu bij ons heeft opgedaan, voelen we ons gesterkt in onze missie.

Het is zeker de moeite waard om het gehele item van ‘Nieuws en Co’ terug te luisteren (vanaf 1:12:21). Daarnaast schreef ook het Leidsch Dagblad een artikel over de aanwezigheid van de minister bij onze gastles. Dat artikel lees je hier.

Op de hoogte blijven?

Vul hier uw gegevens in en ontvang onze nieuwsbrieven

  Na de Oorlog

  Ook actief op social media

  Contact

  info@nadeoorlog.nl
  085-2500281
  06-39762378

  NL95 INGB 0102 0329 98 t.n.v. stichting Na de Oorlog