Na de Oorlog duikt het theater in

Image

Na de Oorlog duikt het theater in

De Tweede Wereldoorlog komt steeds verder van de huidige generaties af te staan. Het delen van een persoonlijk verhaal is dé manier om vragen en gedachten over geschiedenis, oorlog en vrijheid levend en concreet te maken. In het kader van de Nationale Dodenherdenking duiken vier gastsprekers van Na de Oorlog het theater in met een persoonlijke, aangrijpende en interactieve theatervoorstelling. De voorstellingen zijn te zien op 30 april in Eindhoven en op 4 mei in Amsterdam, IJsselstein en Delft.
Image
Martijn Docters vertelt op zaterdag 30 april in Pand P te Eindhoven het indrukwekkende verhaal van zijn vermoorde Joodse neefjes Edo en Lexje Hornemann. In 1945 werden zij na het ondergaan van gruwelijke medische experimenten in de kelders van een verlaten schoolgebouw in Hamburg door de nazi’s vermoord. Zij werden slechts 12 en 8 jaar oud. Een verhaal dat nooit vergeten mag worden… Meer info & kaartverkoop klik hier.
Image
Op de viool van zijn vader speelt en vertelt Robert Duizend op woensdagavond 4 mei in de Synagoge te Delft het spannende, maar ook tragische verhaal van zijn Joodse ouders die de Holocaust hebben overleefd. Robert wordt muzikaal bijgestaan (klarinet, viool en cello) door drie leden van het Residentie Orkest Den Haag. Bob Zimmerman en Dave Herman schreven de compositie en het arrangement voor de voorstelling. Gratis toegang, aanmelding verplicht via deze link.
Image
Yasmin Richards vertelt op woensdag 4 mei in Pantalone het indrukwekkende verhaal haar opa Maurits Jacob Vles, die een satirische kroniek schreef over Hitler en daardoor in de gevangenis in Keulen belandt. Maurits wordt gemarteld en uiteindelijk weer vrijgelaten. Daarna duikt Yasmins opa onder. Dan wordt hij verraden. Maar dankzij een slim plan én een dosis geluk weet Maurits uit doorgangskamp Westerbork te ontsnappen… Meer info & kaartverkoop klik hier.
Image
Judith Goudsmit vertelt op woensdag 4 mei in Perdu het indrukwekkende verhaal over haar moeder Betty Oudkerk, een kinderverzorgster in verzet. Betty redt samen met twee andere kinderverzorgsters 600 kinderen uit de crèche tegenover de Hollandsche Schouwburg. Maar hoe kan iemand die zoveel lef heeft getoond, het zo lastig vinden om daar trots te zijn? Een bijzonder verhaal over moed en verzet, dat nooit mag worden vergeten. Meer info & kaartverkoop klik hier.

Op de hoogte blijven?

Vul hier uw gegevens in en ontvang onze nieuwsbrieven

    Na de Oorlog

    Ook actief op social media

    Contact

    info@nadeoorlog.nl
    085-2500281
    06-39762378

    NL95 INGB 0102 0329 98 t.n.v. stichting Na de Oorlog