Nanno Kleiterp

Image

De moeder van Nanno is Joods en heet Maja. Ze is 15 jaar wanneer de oorlog uitbreekt. Maja heeft tot dan toe een onbezorgd leven. Totdat de oorlog uitbreekt...

Gastspreker aanvragen
Featured image for “Nanno Kleiterp”

Nanno Kleiterp

 • onderduik

  /
 • Duur: 60 minuten
 • Doelgroep: vanaf groep 7/8
 • Regio: Zuid-Holland
 • Vergoeding: € 45,00 (incl. € 10,00 korting particuliere donatie). Vanaf 2022/2023 €47,50 PO en €55,00 VO.
 • Reiskosten:  € 0,29 p/k
 • Instellingen: n.o.t.k

In 1940 ziet Maja als jong meisje vanuit haar huis in Den Haag de bommenwerpers overvliegen. De oorlog begint!

Haar vader heeft een goedlopende papierfabriek in Den Haag. Op het moment dat zijn papierfabriek op last van de nazi's moet worden overgedragen aan een 'Verwalter', ontpopt zich een verrader in de directie. Van de een op de andere dag is zijn grootvader zijn bloeiende fabriek kwijt, alleen omdat hij Joods is!

Zijn oma ziet helder wat er zal gaan gebeuren en wil zelfmoord plegen. Gelukkig wordt zij op dat moment gered, maar niet voor lang...

En dan valt er ook bij hen een oproep in de bus om van de nazi's om naar Westerbork te worden gedeporteerd. Nanno's grootvader regelt verschillende onderduikadressen voor de hele familie. Zijn moeder Maja ziet het ene onderduikadres na het andere, wordt aangerand en leeft constant in angst. Iets wat haar nooit meer loslaat. Nanno is vernoemd naar een van haar "onderduikouders".

Image
Hier komt een quote en dient als review. Daarmee wordt de gastspreker en zijn/haar programma aangeprezen en de referentie zorgt voor geloofwaardigheid.
naam + school/organisatie

Op de hoogte blijven?

Vul hier uw gegevens in en ontvang onze nieuwsbrieven


  Na de Oorlog

  Ook actief op social media

  Contact

  info@nadeoorlog.nl
  085-2500281
  06-39762378