Gastlessen Judith en David Goudsmit

Judith en David Goudsmit hebben afgelopen week gastlessen verzorgd op de Bloemcampschool (groep 8) in Wassenaar en het Rijnlands Lyceum Wassenaar (3VWO). Het aangrijpende verhaal over hun moeder Betty Oudkerk, die als Joodse kinderverzorgster in verzet kwam door bijna 600 Joodse kinderen uit het Amsterdamse hart van het naziregime te smokkelen, wist veel kinderen en jongeren te raken.


"Wat een indrukwekkend verhaal hebben beide groepen 8 gehoord. De gastlessen waren informatief met veel interactie. Dit is zeker voor herhaling vatbaar", was de reactie van de Bloemcampschool.


Bijzonder is dat beide scholen Stolpersteine hebben geadopteerd, die deze week worden geplaatst. Het Rijnlands Lyceum vanwege twee vermoorde Joodse docenten.


Stolpersteine is een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Hij brengt gedenktekens aan op het trottoir voor de huizen van mensen die door de nazi’s verdreven, gedeporteerd, vermoord of tot zelfmoord gedreven zijn. De kunstenaar noemt ze Stolpersteine omdat je erover struikelt met je hoofd en je hart, en je moet buigen om de tekst te kunnen lezen.

Wil je meer weten over verzetsheldin Betty? Vraag dan een gastles aan door Judith of David Goudsmit.24 keer bekeken