Ik wil een project

'Eigenlijk zou iedere school dit project tegen antisemitisme moeten krijgen',

zei een geschiedenisdocent van het IJburgcollege in Amsterdam.

Hun persoonlijke verhalen nemen zij ook mee in de lessen, evenals de rol van de media en de daarbij behorende beeldvorming. Het belangrijkste doel van dit project is het verminderen van antisemitisme, racisme en discriminatie. Maar ook het bevorderen van burgerschap, verdraagzaamheid, inzicht in de rechtsstaat en respect voor de democratie.

Zij werken met een tijdlijn in de vorm van een Prezi die de hele geschiedenis vanaf het begin van de jaartelling vertelt. Op basis van hun jarenlange ervaring voor de klas wordt deze inhoud continue geactualiseerd. De inhoud van de lessen is ontwikkeld door Jacquelien Vroemen van  Meelicht. Iedere les vindt er kennisoverdracht plaats en is er ruimte voor discussie.  De thema's die aan de orde komen zijn: vooroordelen, discriminatie (het maken van onderscheid tussen groepen), antisemitisme, islamofobie, acceptatie & respect en samenleving & maatschappij.

 

Wil jij praktische hulp als docent om het Midden-Oosten conflict te behandelen in de klas? Dan is dit project een oplossing. Dit project zet twee ervaren jonge docenten (Joods en islamitisch) voor de klas om in zes tot acht uur het Midden-Oosten conflict vanuit elkaars perspectief te behandelen. Kamal en Baruch zijn vrienden, maar dat betekent niet dat zij het altijd voor 100% met elkaar eens zijn. Wel kunnen zij met respect naar elkaars standpunten luisteren.

Baruch en Kamal zijn zo goed op elkaar ingespeeld, omdat ze al jaren met elkaar samenwerken. Hierdoor ontstaat een open sfeer, waardoor een goede discussie mogelijk is. 

  • Doelgroep: voortgezet onderwijs, MBO, (primair onderwijs in overleg)

  • Duur:  zes tot acht uur, in overleg.

  • Plaats: Nederland 

  • Kosten: €100,00 per klas, ex. reiskosten. Dit is inclusief subsidie van het Vfonds en Fonds 1818. Hierna geldt een ander bedrag.

  • Tip: bij diverse gemeenten kunnen scholen subsidie aanvragen in het kader van burgerschap en veiligheid.

Ik wil een Workshop

 

Antisemitisme:

zet je bril eens af!

Vind jij als leerkracht/docent het lastig om het gesprek over antisemitisme te voeren met je groep/klas? Anne-Maria van Hilst komt een open gesprek voeren en schuwt daarbij niet om alle vooroordelen tegen joden te benoemen en te ontkrachten. Er is ruimte voor ieders mening, mits men elkaar respecteert. Deze workshop is een verdieping op een gastles van onze gastsprekers

Duur: 60 minuten Kosten: €70,00, ex reiskosten
Doelgroep: po/vo/mbo/hbo (alleen in combinatie met een gastles)

Dramaworkshop uitsluiting

Ieder mens leert anders. Een gastles van NA DE OORLOG is interactief, maar blijft toch een activiteit waarbij de leerling toch op de stoel blijft zitten. Deze dramaworkshop laat leerlingen zowel fysiek als emotioneel ervaren wat uitsluiting teweeg brengt.

Duur: 60 minuten Kosten: €70,00, ex reiskosten
Doelgroep: po/vo/mbo/hbo (alleen in combinatie met een gastles)

Nieuwsbrief

  • icoon_youtube wit
  • icoon_twitter wit
  • icoon_facebook wit
  • icoon_linkedin wit

NA DE OORLOG      info@nadeoorlog.nl   Tel: 085-2500281 / 06-39762378 

© 2021 NA DE OORLOG