Robert Bloemendal

Image

Hoe is het om te leven met een vader die de Holocaust ternauwernood heeft overleefd en ook nog een beroemdheid is?

Gastspreker aanvragen
Featured image for “Robert Bloemendal”

Robert Bloemendal

 • Concentratiekamp

  -
 • Onderduik

  /
 • Duur: 60-75 minuten
 • Doelgroep: PO (groep 7/8), VO, MBO, HBO en WO
 • Regio: Flevoland
 • Vergoeding: €49,50 PO en €59,50 VO per groep/klas (Dit is inclusief €50,00 subsidie van het Ministerie van OC&W, fondsen en donateurs per gastles).
 • Reiskosten:  € 0,29 p/k
 • Instellingen: n.o.t.k

Gastspreker

Downloads basisonderwijs

Werkblad leerlingen basisonderwijs
Informatie voor docent basis onderwijs
Poster
A4 Niet Storen!

Hoe is het als die ietwat afwezige vader bijna nooit een compliment geeft, maar jij als kind die waardering uiteraard wel nodig hebt? 

Philip Bloemendal was 'de stem van Nederland'. De meeste mensen kennen hem van het Polygoonjournaal in de bioscoop, dat hij zo'n 40 jaar insprak. Maar Philip droeg ook de geschiedenis van de Holocaust met zich mee, al ontkende hij dat regelmatig.

In 1918 wordt Philip geboren in een Joods gezin in Scheveningen. Zijn ouders hebben een koosjere slagerij. Wanneer Philip 22 jaar is, breekt de oorlog uit en hij kan niet vermoeden dat twee later zijn familie wordt vermoord door de nazi's.

'Bam', er wordt op de deur gebonkt! Moeder Rebecka en haar zus Roosje weten dat het mis is. Twee Nederlands sprekende mannen staan voor de deur. Ze komen hen ophalen. Snel verbergt Rebecka haar zoon Philip in een keukenkast. De mannen hebben niets in de gaten, maar al snel worden zijn moeder en tante gearresteerd onder luid protest. Huilend en gillend worden ze afgevoerd en Philip hoort dat geluid langzaam wegsterven...

Robert vertelt het verhaal van zijn familie voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en de impact die deze geschiedenis op hemzelf heeft tot op de dag van vandaag.

Subsidietraject gestart om dit verhaal te ontwikkelen. 

Image
Hier komt een quote en dient als review. Daarmee wordt de gastspreker en zijn/haar programma aangeprezen en de referentie zorgt voor geloofwaardigheid.
naam + school/organisatie

Op de hoogte blijven?

Vul hier uw gegevens in en ontvang onze nieuwsbrieven

  Na de Oorlog

  Ook actief op social media

  Contact

  info@nadeoorlog.nl
  085-2500281
  06-39762378

  NL95 INGB 0102 0329 98 t.n.v. stichting Na de Oorlog