Sponsor De Grootste Familie Helpt

Image

Sponsor De Grootste Familie Helpt

Stichting De Grootste Familie Helpt, die bijzondere projecten in binnen- en buitenland steunt, is sponsor van NA DE OORLOG.

Herman van Heemstra, voorzitter van de stichting, legt graag uit waarom. Belangrijke kernwaarden van De Grootste Familie Helpt zijn familiegevoel, kinderen en onderwijs. De stichting zag daarin veel overeenkomsten met NA DE OORLOG. Volgens Herman is het juist belangrijk dat de jongste generaties actief benaderd worden met verhalen uit de oorlog, zodat deze nooit vergeten worden. “Wij kijken als stichting naar verschillende aspecten als wij een nieuw project willen steunen. De bevlogenheid van mensen achter de organisatie, projecten of initiatieven die (mede-) mogelijk gemaakt worden door bevlogen vrijwilligers en vaak zijn het lokale of kleinschalige initiatieven,” legt Herman uit.

Het lag dan ook niet meteen voor de hand om NA DE OORLOG, een landelijke organisatie, te steunen. Tot iemand uit het bestuur opperde: “Wij zijn toch met elkaar één grote familie van 17 miljoen mensen als het om de oorlog gaat? Het is voor ons allemaal van belang dat dit een thema van gesprek blijft. Ook voor de jongste generaties.” Alle bestuurders van de stichting waren het daar unaniem over eens. De oorlog is er voor velen altijd geweest. Ook in het gezin van Herman. De oorlog zat -en zitnog steeds diep. De generatie die het allemaal heeft meegemaakt, kan het niet allemaal meer vertellen.

“Daarom is het zo belangrijk dat deze verhalen verteld blijven worden. Zelfs nu nog komen soms nieuwe verhalen naar boven die jarenlang verzwegen zijn of nooit eerder zijn gevonden. Ieder verhaal verdient het om doorverteld te worden en zo in leven gehouden te blijven.”

De inkomsten van De Grootste Familie Helpt komen voort uit de puzzelacties uit de TrosKompas. Zonder de puzzelaars van TrosKompas was deze donatie dan ook niet mogelijk geweest.

Op de hoogte blijven?

Vul hier uw gegevens in en ontvang onze nieuwsbrieven

  Na de Oorlog

  Ook actief op social media

  Contact

  info@nadeoorlog.nl
  085-2500281
  06-39762378

  NL95 INGB 0102 0329 98 t.n.v. stichting Na de Oorlog