Sponsor Louis Polack

Image

Sponsor Louis Polack

Louis Polack, oprichter en mede-eigenaar van het bedrijf Thermoheat, is sponsor van NA DE OORLOG. Hij is momenteel nog steeds zeer actief binnen de Liberaal Joodse Gemeente Rotterdam en legt uit waarom hij juist NA DE OORLOG sponsort.

Louis heeft het gevoel dat er bij de jongste generaties te weinig kennis is over de Tweede Wereldoorlog. Het onderwerp wordt regelmatig kort of helemaal niet aan de hand van een lesboek behandeld, maar er wordt vaak niet al te diep op ingegaan. "Dat vind ik zorgelijk. Ook de huidige generatie kan veel leren van die tijd, opdat iets soortgelijks niet nog eens gebeurt."
Helaas kunnen steeds minder mensen uit de eerste generatie hun verhaal doorvertellen. "Die eerste generatie valt steeds meer weg. Het is mooi, maar naar mijn mening ook heel belangrijk dat de tweede generatie het stokje van hen overneemt en deze verhalen blijft vertellen."

Ook de familie Polack heeft veel meegekregen van de oorlogsjaren en helaas heeft Louis veel familieleden niet gekend. Bij hem thuis werd er bijna niet over de oorlog gesproken. Gastsprekers bij NA DE OORLOG gaan niet alleen in om hun eigen familieverhaal, maar na afloop van de les, in het nagesprek, wordt ook vaak een link gelegd met de huidige tijd. Er zijn momenteel nog veel vooroordelen over verschillende bevolkingsgroepen volgens Louis. "Ik ben er voorstander van om aansluitend op een gastles het gesprek open te gooien in de klas. Ik hoop dat er op die manier meer begrip gekweekt wordt tussen leerlingen onderling. En dat er zelfs over en weer van elkaars cultuur en afkomst geleerd kan worden."

Op de hoogte blijven?

Vul hier uw gegevens in en ontvang onze nieuwsbrieven

  Na de Oorlog

  Ook actief op social media

  Contact

  info@nadeoorlog.nl
  085-2500281
  06-39762378

  NL95 INGB 0102 0329 98 t.n.v. stichting Na de Oorlog